Een wereldmerk openen

Client /  DOM Security

IN10 Project

Logo

Om de herkenbaarheid van DOM te waarborgen komt het logo of de vierkante vorm ook in dochterondernemingen terug. De naam van de desbetreffende onderneming wordt aan het logo gekoppeld. Op deze manier wordt de basis gelegd voor een herkenbare en consistente identiteit.

Vernieuwde identiteit

DOM Security is een van de grootste spelers van de wereld op het gebied van beveiligingsproducten. Jaarlijks worden ruim 10 miljoen producten vanuit 20 locaties in Europa geproduceerd. In 2016 is begonnen met de nieuwe brand identity.  De richtlijnen voor de identity zijn inmiddels geborgd en verschillende middelen ontwikkeld.


Voor DOM Security was ik vanuit mijn rol als Art Director / Visual Designer bij IN10 o.a. verantwoordelijk voor het identity design, design systeem, kleurpalet, illustraties, fotografie en het opzetten van het complete huisstijlhandboek van de vernieuwde identiteit. 

Toegepast

Concept

Identity design

Design system

Illustration design

Photography design

Heldere kleuren

De basis bestaat uit het primaire en secundaire kleurpalet. Hierin zijn kenmerkende kleuren opgenomen voor mechanische (blauw) en digitale (groen) producten. Aanvullend is er een kleurpalet ontwikkeld speciaal voor diagrammen.

Product fotografie

Voor de productfotografie wordt gebruikt gemaakt van 3D renders. Deze worden altijd in zes verschillende hoeken gerenderd en krijgen een kenmerkende frisse grijs-blauwe kleurtint mee.

Lifestyle fotografie

Als basis voor de fotografie van DOM zijn Stock beelden gebruikt. In deze beelden zijn producten gemonteerd, zoals transponders en deurklinken. De kleuren zijn aangepast en gekoppeld aan digitale en mechanische producten.

Product illustraties

De illustraties van producten worden altijd als vooraanzicht geïllustreerd. Afhankelijk van het formaat waarop de illustraties gebruikt worden, wordt er bepaald hoeveel detail in een illustratie opgenomen wordt. 

Gebouw illustraties

De illustraties van gebouwen en objecten worden altijd in een hoek geïllustreerd. Hierdoor kan er grootsheid worden aangegeven of juist detaillistisch worden gewerkt.

Character illustraties

De characters van DOM komen vrijwel alleen voor in animaties. Hierdoor kunnen er realistische scenes worden geanimeerd, helder en kenmerkend. De illustraties worden in twee verschillende detailleringen uitgewerkt; zowel in vooraanzicht als in isometrische 3D stijl.

Het grid

Met het easy-scaling grid is het eenvoudig om elk gewenst formaat een consistente stijl en indeling op te zetten. Staand en liggend. Online en offline.

Volgende case


Keep it Clean Day

Gemeente Rotterdam

Lennart van Zanten

+31 (0)6 - 385 79 538